Bokslut december och 2015

December blev en trist månad – inte minst på grund av den vilt härjande duvpesten i Malmö. Elva av månadens 19 fall handlade om sjuka stadsduvor, men det kunde ha blivit många fler om vi haft tid och lust att hämta alla som det larmats om.
Övriga insatser handlade om en av vardera knölsvan, gråhäger, ormvråk, skrattmås och gråtrut samt om tre fiskmåsar. Av dessa var bara en behandlingsbar – en fiskmås. Och hur det gick för de sjuka duvorna torde vara självklart. December var en trist månad.
År 2015 blev det hittills mest händelserika året för vår del. Vi gjorde rekordmånga insatser, närmare bestämt 452 och antalet omhändertagna individer var 493. Av dessa kunde 180 (36,5 %) återgå till ett fortsatt liv.
Vår verksamhet styrs till stor del av telefonen och denna har ringt minst 1930 gånger under 2015. Vi tackar alla engagerade människor som larmat om fåglar i nöd. Utan er blir det ingenting. Vi kör nu vidare på samma spår under 2016 och gör som vanligt, det vill säga – så gott vi kan.

Fiskgjuse

Fiskgjusen på bilden är en av de lyckade insatserna under 2015.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>