Bokslut december och 2018

December blev en lugn månad. Fast som vanligt detta år blev det ett nytt månadsrekord – 26 insatser mot den tidigare högsta noteringen 25. Under 2018 satte vi sådana rekord för tio av årets månader och allra värst var juli med hela 132 uppdrag. Totalt blev det 685 uppdrag och 739 hanterade fåglar. Telefonen ringde minst 2899 gånger – minst eftersom vi säkert har glömt att registrera några. Det blir i snitt åtta samtal om dagen.

December månads mest udda fågel var rördrommen som vi hämtade i Landskrona. Den är nu färdigvårdad men inte släppt. Vi vill hitta optimal plats och optimalt väder först.

Nu ser vi med spänning och lite bävan fram emot vad 2019 kommer att erbjuda. Vi ska minnas att vi hade 515 uppdrag 2017 och att det kändes som en maxgräns. Ändå blev det hela 685 uppdrag 2018 – hur det nu gick till. Blir det än fler 2019? Hoppas inte!

Rördrommen från Landskrona visar attityd.

Rördrommen från Landskrona visar attityd.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>